Բաղադրիչներ
- Կաթ – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 1 ճ/գ
- Դրոժ – 1 թ/գ
- Կարագ – 200 գ
- Ալյուր – 3 և 1/4 բաժակ
- Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
- Մեկ բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել շաքարավազը և դրոժը: Թողնել մոտ 15 րոպե:
- Ալյուրն անցկացնել մաղով, լցնել թասի մեջ, ավելացնել 1 պտղունց աղ: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ավելացնել ալյուրին և ձեռքով վերածել փշուրի:
- Ավելացնել դրոժը և ձեռքով խմոր հունցել:
- Խմորը դնել տոպրակի մեջ և դնել սառնարանում 30 րոպե: Այնուհետև այն պատրաստ է օգտագործման:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը