Լավագույն խմորը կարկանդակի, պիրոգի և պիցցայի համար
Advertisement 1000 x 90

Լավագույն խմորը կարկանդակի, պիրոգի և պիցցայի համար

Բաղադրիչներ

  1. Կաթ – 1 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
  3. Դրոժ – 1 թ/գ
  4. Կարագ – 200 գ
  5. Ալյուր – 3 և 1/4 բաժակ
  6. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Մեկ բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել շաքարավազը և դրոժը: Թողնել մոտ 15 րոպե:
  2. Ալյուրն անցկացնել մաղով, լցնել թասի մեջ, ավելացնել 1 պտղունց աղ: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ավելացնել ալյուրին և ձեռքով վերածել փշուրի:
  3. Ավելացնել դրոժը և ձեռքով խմոր հունցել:
  4. Խմորը դնել տոպրակի մեջ և դնել սառնարանում 30 րոպե: Այնուհետև այն պատրաստ է օգտագործման:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը