Խոզի միսը՝ նարնջային ջնարակով
Advertisement 1000 x 90

Խոզի միսը՝ նարնջային ջնարակով

Բաղադրիչներ

  1. Խոզի միս – 1 կգ
  2. Նարինջ – 1 հատ
  3. Սոյայի սոուս – 2 ճ/գ
  4. Քերած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ
  5. Մեղր – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը լվանալ, չորացնել, աղ և պղպեղ ցանել, բուսայուղ քսել: Միսը դնել յուղապատ տապակի մեջ:
  2. Պատրաստել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 60-70 րոպե:
  3. Պատրաստել նարնջի օշարակ: Դրա համար նարինջը լվանալ, չորացնել: Մանր քերիչի օգնությամբ քերել կեղևի կեսը: Հետո կիսել նարինջը և քամել հյութը:
  4. Մաքրել կոճապղպեղի արմատը և քերել մանր քերիչով: Թասի մեջ խառնել նարնջի հյութը, քերած կեղևը, կոճապղպեղը, սոյայի սոուսը և մեղրը: Լավ խառնել, դնել ուժեղ կրակի վրա: Եփել օշարակը՝ անընդհատ խառնելով:
  5. Հանել միսը ջեռոցից, վրան օշարակ քսել և նորից դնել ջեռոցը ևս 5-10 րոպե: Այդ ընթացքում մսին 1-2 անգամ օշարակ քսել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը