Համեղ և օգտակար սեխի ջեմ
Advertisement 1000 x 90

Համեղ և օգտակար սեխի ջեմ

Բաղադրիչներ

  1. Սեխ – 2 հատ (զուտ քաշը՝ 2 կգ)
  2. Կիտրոն – 2 հատ
  3. Շաքարավազ – 1 կգ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մեկ կիտրոնի հյութը քամել, երկրորդի կեղևը հեռացնել և կտրատել:
  2. Սեխը մաքրել կեղևից և կորիզներից, կտրատել:
  3. Սեխը և կիտրոնը միացնել և հարել բլենդերով:
  4. Զանգվածի վրա շաքարավազ լցնել և 30 րոպե թողնել:
  5. Կաթսան դնել գազօջախին, ավելացնել կիտրոնի հյութը և եփել ցածր կրակի վրա՝ 30 րոպե անընդհատ խառնելով:
  6. Սառեցնել ջեմը և լցնել բանկաների մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը