Սալորի մուրաբա՝ վրացական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Սալորի մուրաբա՝ վրացական ձևով

Բաղադրիչներ

  1. Սալոր – 2 կգ
  2. Քերած կոճապղպեղ – 1 թ/գ
  3. Դարչին – 1 թ/գ
  4. Ընկույզ – 150 գ
  5. Շաքարավազ – 600 գ
  6. Ջուր – 1 լ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սալորը լվանալ, չորացնել, երկու կեսի բաժանել, կորիզը հեռացնել: Ընկույզը մանրացնել:
  2. Սալորը տեղավորել կաթսայի մեջ և ավելացնել շաքարավազը:
  3. Այնուհետև լցնել ջուրը և դնել ցածր կրակի վրա: Երբ սկսի եռալ, հեռացնել փրփուրը, ավելացնել դարչինը և կոճապղպեղը, խառնել և 40 րոպե եփել՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով և փրփուրը հեռացնելով:
  4. Եփելուց հետո մուրաբան վերցնել կրակից, ավելացնել ընկույզը: Պատրաստի մուրաբան լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը