Բանջարեղենային թեթև նախուտեստ, երբ չգիտեք՝ ինչ պատրաստել
Advertisement 1000 x 90

Բանջարեղենային թեթև նախուտեստ, երբ չգիտեք՝ ինչ պատրաստել

Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 2 հատ
  2. Դդմիկ – 3 հատ
  3. Ձիթայուղ – 1/4 բաժակ
  4. Աղացած կարմիր պղպեղ – 1 թ/գ
  5. Սխտոր – 2 ատամիկ
  6. Աղ՝ ըստ ցանկության
  7. Լոլիկ – 6 հատ
  8. Կարմիր քաղցր պղպեղ – 3 հատ
  9. Չիլի պղպեղ – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խորը տապակի մեջ լցնել խորանարդաձև կտրատված դդմիկները և սմբուկները, մանրացված սխտորը: Ավելացնել ձիթայուղ և աղացած կարմիր պղպեղ:
  2. Լցնել ջուր այնքան, որ բանջարեղենները ծածկվեն, եռացնել, այնուհետև փակել կափարիչով և եփել ևս 10 րոպե:
  3. Ավելացնել երկար շերտատված պղպեղը, մանր կտրատված լոլիկները և չիլի պղպեղները: Պատրաստել՝ անընդհատ խառնելով և կափարիչը բաց, մինչև ամբողջ ջուրը չգոլորշիանա:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը