Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Աղ – 1/3 թ/գ
- Սոդա – 1/3 թ/գ
- Ձու – 2 հատ
- Բուսական յուղ – 1/2 բաժակ
- Քերած դդում – 2/3 բաժակ
- Կես նարնջի հյութ և քերած կեղև
- Կես կիտրոնի հյութ և քերած կեղև
- Շաքարի փոշի՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Առանձին խառնել չոր և թաց բաղադրիչները: Այնուհետև միացնել դրանք:
- Կեքսի կաղապարները յուղապատել և լցնել խմորը:
- Թխել 25 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
- Մատուցելուց առաջ սառեցնել և շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը