Ամենահեշտ պատրաստվող և համեղ տորթը
Advertisement 1000 x 90

Ամենահեշտ պատրաստվող և համեղ տորթը

Բաղադրիչներ

Խմորի համար.

  1. Ալյուր – 1 բաժակ
  2. Կեֆիր – 1 բաժակ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  5. Կակաո – 2-3 թ/գ
  6. Սոդա – 1 թ/գ

Կրեմի համար

  1. Թթվասեր – 250 գ
  2. Կարագ – 200 գ
  3. Շաքարավազ – 0-5 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն հարել շաքարավազի հետ՝ մինչև փրփրի, ավելացնել կեֆիրը, սոդան, կրկին հարել:
  2. Ավելացնել ալյուրը: Պետք է թթվասերի խտության խմոր ստացվի:
  3. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:
  4. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինի:
  5. Կրեմի համար բոլոր բաղադրիչները հարել:
  6. Սառած տորթը բաժանել երկու շերտի, պատել կրեմով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը