Բաղադրիչներ
Խմորի համար.
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Կեֆիր – 1 բաժակ
- Ձու – 1 հատ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Կակաո – 2-3 թ/գ
- Սոդա – 1 թ/գ
Կրեմի համար
- Թթվասեր – 250 գ
- Կարագ – 200 գ
- Շաքարավազ – 0-5 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
- Ձուն հարել շաքարավազի հետ՝ մինչև փրփրի, ավելացնել կեֆիրը, սոդան, կրկին հարել:
- Ավելացնել ալյուրը: Պետք է թթվասերի խտության խմոր ստացվի:
- Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:
- Թխել 180 աստիճան ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինի:
- Կրեմի համար բոլոր բաղադրիչները հարել:
- Սառած տորթը բաժանել երկու շերտի, պատել կրեմով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը