Բաղադրիչներ
- Վարսակի փաթիլներ – 2/3 բաժակ
- Ջուր – 2 բաժակ
- Դարչին – 0.5 թ/գ
- Մշկընկույզ – 0.5 թ/գ
- Հիլ – 1/8 թ/գ
- Կոճապղպեղ – 1/8 թ/գ
- Վանիլին – 1 թ/գ
- Աղ
- Կարագ – 2 ճ/գ
- Մուրաբա – 1/2 ճ/գ
- Բանան կամ այլ մրգեր
- Ընկույզ
Պատրաստման եղանակը
- Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, աղ ավելացնել և եռացնել: Ջրին ավելացնել վարսակի փաթիլները, ծածկել կափարիչը և եփել 5-10 րոպե:
- Վերցնել կրակից և ավելացնել բոլոր համեմունքները, կարագը, վանիլինը և մուրաբան: Վրան շարել կտրատված մրգերը և ընկույզը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը