Եթե հոգնել եք դասական տորթերից, այս բաղադրատոմսը Ձեզ համար է
Advertisement 1000 x 90

Եթե հոգնել եք դասական տորթերից, այս բաղադրատոմսը Ձեզ համար է

Բաղադրիչներ

Խմորի համար.

  1. Ալյուր – 150 գ
  2. Կաթնաշոռ – 200 գ
  3. Ձու – 2 հատ
  4. Կարագ – 100 գ
  5. Շաքարավազ – 150 գ
  6. Վանիլին
  7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  8. Սոդա – 1/3 թ/գ

Կրեմի համար.

  1. Կաթնաշոռ – 200 գ
  2. Թթվասեր – 250 գ
  3. Շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

  1. Փափուկ կարագը հարել շաքարավազի հետ, շարունակել հարել՝ ավելացնելով կաթնաշոռը, ձվերը, վանիլինը, փխրեցուցիչը և սոդան: Լցնել ալյուրը և խմոր հունցել:
  2. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:
  3. Թխել 40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
  4. Տորթի կորժը սառեցնել և բաժանել երկու շերտի:
  5. Կրեմը պատրաստելու համար հարել թթվասերը, կաթնաշոռը և շաքարավազը:
  6. Տորթի կորժերը պատել կրեմով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը