Կիտրոնով տորթ. հնարավոր չէ դիմակայել
Advertisement 1000 x 90

Կիտրոնով տորթ. հնարավոր չէ դիմակայել

Բաղադրիչներ

Խմորի համար.

  1. Ալյուր – 380 գ
  2. Կարագ – 250 գ
  3. Թթվասեր – 200 գ
  4. Սոդա (հանգցրած քացախով) – 1/2 ճ/գ

Միջուկի համար.

  1. Կիտրոն – 1.5 հատ
  2. Շաքարավազ – 200 գ
  3. Եգիպտացորենի օսլա – 20 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագն անցկացնել քերիչով, ավելացնել մաղած ալյուրին:
  2. Սոդան հանգցնել քացախով, լցնել թթվասերի մեջ և ավելացնել ալյուրին:
  3. Խմոր հունցել և կիսել երկու մասի (2/3 և 1/3):
  4. Խմորը 30 րոպե դնել սառնարանը:
  5. Կիտրոնն աղալ, ավելացնել շաքարավազը:
  6. Խմորի մեծ մասը գրտնակել և դնել կաղապարի մեջ: Խմորին օսլա ավելացնել և լցնել միջուկը: Ծածկել խմորի երկրորդ մասով:
  7. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում, 30-40 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը