Ինչպես պետք է սնվել օրգանիզմի ծերացումը դանդաղեցնելու համար
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես պետք է սնվել օրգանիզմի ծերացումը դանդաղեցնելու համար

Որոշ մթերքներ արագացնում են օրգանիզմի ծերացումը՝ նրան քայքայիչ սթրեսի ենթարկելով, ինչպես վստահեցնում են իսպանացի դիետոլոգները։ Սննդաբան Ելենա Դե Լա Ֆուենտեի խոսքերով՝ վաղաժամ ծերացումից խուսափելու համար անհրաժեշտ է ավելի շատ սեզոնային մրգեր և բանջարեղեն, ձիթայուղով աղցաններ, ընդեղեն, հատիկավորներ և բնական յոգուրտներ ուտել ու կեֆիր խմել։

Ինչպես գրում է «Ռոսիյսկայա գազետան», մթերքների թվում, որոնցից պետք է հրաժարվել, եթե չեք ուզում շատ արագ ծերանալ, սպիրտային խմիչքներն են, կարտոֆիլ-ֆրին, շաքարը, քաղցր ըմպելիքները, աղը և մարգարինը։

Հատկապես վտանգ է ներկայացնում մարգարինը, քանի որ դրա մեջ պարունակվում են մեծ քանակի տրանսճարպեր, իսկ դրանք արագացնում են ծերանալը։ Մարգարինի փոխարեն խորհուրդ է տրվում կարագ օգտագործել։

Ինչպես ցույց է տվել Օրեգոնայի համալսարանի հետազոտությունը, արյան մեջ տրանսճարպերի բարձր մակարդակը կապված է գլխուղեղի փոքր ծավալի հետ, որը հեռանկարում կարող է հանգեցնել Ալցհեյմերի հիվանդության։

Դե Լա Ֆուենտեն կարծում է, որ այդ հիվանդության առաջացման հնարավորությունը կարելի է կրճատել քրքում օգտագործելով՝ այդ համեմունքը հակաբորբոքային հատկություններ ունի։

med.news.am