Զարմանալի լուսանկարներ, որոնք ցուցադրում են՝ ինչպիսին էր պաստայի արտադրությունը 20-րդ դարի սկզբին
Advertisement 1000 x 90

Զարմանալի լուսանկարներ, որոնք ցուցադրում են՝ ինչպիսին էր պաստայի արտադրությունը 20-րդ դարի սկզբին

Պաստան, հավանաբար, իտալական ամենահայտնի ուտեստն է, որը հորինվել է XII դարում, Սիցիլիայում: Երկար ժամանակ պաստան հարուստների և արիստոկրատների կերակուրն էր համարվում, և միայն 18-րդ դարում արդյունաբերական արտադրանքը պաստան դարձրեց իտալական ցանկացած սեղանի հիմքը:

XX դարի սկզբին իտալացիների զանգվածային ներգաղթը պաստան հանրաճանաչ դարձրեց նաև Իտալիայից դուրս, և այդ ժամանակից ի վեր այն դարձել է իտալական խոհանոցի խորհրդանիշը:

Այնուամենայնիվ, մինչև 1950-ականների վերջ շատ մարդիկ պատկերացում չունեին, թե ինչպես են պաստան պատրաստում, և ոմանք նույնիսկ կարծում էին, որ այն աճում է ծառերի վրա:

Լուսանկարները ցույց են տալիս, թե 20-րդ դարի սկզբին ինչ ճանապարհ էր անցնում պաստան՝ նախքան սեղանին հայտնվելը:

Պաստայի չորացումը շուկայում

Տղաները պաստան տանում են չորացման, 1900թ.

Պաստայի չորացումը Նեապոլում, 1925թ.

1925թ.

Պաստայի չորացումը բակում, 1928թ.

1929թ.

Պաստայի գործարան

1932թ.

Իտալացի մասնագետը չորացնում է պաստան փայտիկի միջոցով, 1932թ.

Աշխատակիցները կախում են պաստան եղեգի ճյուղերի վրա՝ չորացնելու համար, 1932թ.

1932թ.

Նեապոլ, 1934թ.

Լոնդոն, 1939թ.

Լոնգ Այլենդ Սիթի, Նյու Յորք, 1943թ.

Զելդա Ալբանոն կտրում է պաստան, Լոնդոն, 1955թ.

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

https://168.am/2020/02/09/1252800.html