Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր – 1 կգ
- Չոր խմորիչ – 1 ճ/գ
- Ջուր – 600 մլ
- Դդում – 1 կգ
- Սոխ – 300 գ
- Սամիթ – 2 ճ/գ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Աղ – 1 գ
Պատրաստման եղանակը
- Խմորի համար ալյուրը խառնել տաք ջրի և չոր խմորիչի հետ: Ավելացնել աղը: Թողնել մոտ 30 րոպե՝ խմորը հասունանա սենյակային ջերմաստիճանում:
- Միջուկի համար դդումն անցկացնել խոշոր քերիչով: Սոխը տապակել և ավելացնել դդումին: Ըստ ցանկության՝ ավելացնել աղ և պղպեղ, խառնել:
- Միջուկը լցնել խմորի վրա: Թխել խաչապուրին 180-200 աստիճան ջեռոցում, 30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը