Բաղադրիչներ
- Կաղամբ – 800 գ
- Ձու – 2 հատ
- Սոխ – 2 գլուխ
- Սպիտակաձավար – 80 գ
- Աղ – 1 թ/գ
- Չոր սամիթ (կամ թարմ) – 1 թ/գ
- Աղացած սև պղպեղ – 1/2 թ/գ
- Կարագ – 30 գ
- Արևածաղկի ձեթ – 80 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Սոխը մանր կտրատել և ձիթայուղով տապակել:
- Կաղամբը մանր կտրատել, խաշել մոտ 10 րոպե, այնուհետև թափել ջուրը և սառեցնել:
- Սառը կաղամբին ավելացնել սոխը, ձվերը, աղը, սպիտակաձավարը, պղպեղը, սամիթը և խառնել:
- Զանգվածը 10-15 րոպե թողնել, որպեսզի սպիտակաձավարն ուռչի:
- Այնուհետև կոտլետներ ձևավորել և երկու կողմից տապակել քիչ ձիթայուղով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը