Հավով և բրնձով փլավ
Advertisement 1000 x 90

Հավով և բրնձով փլավ

Բաղադրիչներ

  1. Բրինձ – 6 ճ/գ
  2. Հավի բդիկ – 1 հատ
  3. Գազար – 1 հատ
  4. Սոխ – 1 գլուխ
  5. Աղ
  6. Բուսայուղ
  7. Հավի համեմունք

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի բդիկը կտորների վերածել, մարինացնել հավի համեմունքով և տապակել:
  2. Գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, սոխը մանր կտրատել և ավելացնել հավի մսին:
  3. Շոգեխաշել, մինչև միսը եփվի:
  4. Վերցնել երեք կճուճ, լցնել հավի միսը և ավելացնել 2 ճ/գ բրինձ: Ջուր ավելացնել, որպեսզի ջուրը բրնձից 1.5-2 սմ բարձր լինի: Համեմել աղով, փակել կափարիչը և 30 րոպե դնել նախապես տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը