Նուրբ, համեղ և օրիգինալ ֆրանսիական աղանդեր «Flaugnarde»
Advertisement 1000 x 90

Նուրբ, համեղ և օրիգինալ ֆրանսիական աղանդեր «Flaugnarde»

Բաղադրիչներ

  1. Խնձոր – 1 հատ
  2. Ալյուր – 3 ճ/գ
  3. Կաթ – 250 մլ
  4. Ձու – 3 հատ
  5. Շաքարավազ – 2-3 ճ/գ
  6. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
  7. Կարագ – 1 ճ/գ
  8. Մեղր – 1 ճ/գ
  9. Աղ – 1 պտղունց
  10. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  1. Կեղևազրկած և մաքրած խնձորը կտրատել:
  2. Տապակի մեջ տաքացնել կարագը մեղրի հետ՝ մինչև լրիվ լուծվելը:
  3. Տապակի մեջ ավելացնել խնձորը, խառնել, որպեսզի դրանք պատվեն մեղրով, և անընդհատ խառնելով տապակել 7-10 րոպե:
  4. Խմորի համար հարել ձուն՝ աղի, շաքարավազի և բուսայուղի հետ:
  5. Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել:
  6. Տաքացնել կաթը գրեթե մինչև եռման աստիճան և ոչ մեծ չափաբաժիններով խառնել խմորի հետ:
  7. Խմորը լցնել կարամելացված խնձորի վրա և թխել 30-40 րոպե՝ 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Աղանդերը թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  9. Պատրաստի Flaugnarde-ի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը