Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ
- Սոյայի սոուս
- Սխտոր
- Արևածաղկի ձեթ
- Աղ, համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը
- Մաքրած կարտոֆիլը բաժանել հաստ կտորների:
- Աղով համեմված ջրում եփել կարտոֆիլը մինչև կիսաեփ լինի:
- Սոուսը պատրաստելու համար խառնել սոյայի սոուսը, արևածաղկի ձեթը, քերիչով անցկացրած սխտորը, աղը և համեմունքները:
- Կարտոֆիլը սառեցնել և վրան լցնել սոուսը, լավ խառնել:
- Ամբողջ զանգվածը լցնել յուղապատ տարայի մեջ և 15 րոպե եփել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը