Դդմիկի պատրաստման հետաքրքիր բաղադրատոմս
Advertisement 1000 x 90

Դդմիկի պատրաստման հետաքրքիր բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  1. Դդմիկ – 500 գ
  2. Եգիպտացորենի ալյուր – 100 գ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Ալյուր – 2 ճ/գ
  5. Աղ – 1 պտղունց
  6. Համեմունքներ

Պատրաստման եղանակը

  1. Դդմիկը կտրատել 2 սմ հաստության և 10 սմ երկարության ձողիկների:
  2. Դդմիկի ձողիկները դնել տարայի մեջ և վրան աղ ցանել:
  3. Խառնել և 1 ժամ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
  4. Ձուն կոտրել, ավելացնել համեմունքներ:
  5. Յուրաքանչյուր կտորը թավալել ալյուրի, այնուհետև ձվի մեջ:
  6. Հետո դդմիկները պատել եգիպտացորենի փաթիլներով և դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա:
  7. Եփել 180 աստիճան ջեռոցում 20-25 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը