Բաղադրիչներ
- Լոլիկ – 0.5 կգ
- Սխտոր – 3-4 ատամիկ
- Կծու պղպեղ – 1/2 հատ
- Բուսայուղ – 30 գ
- Շաքարավազ – 1 թ/գ
- Սամիթ – 1 փունջ
- Աղ և պղպեղ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկները լվանալ, 4 կտորի բաժանել:
- Պատրաստի լոլիկները տեղավորել խորը տարայի մեջ:
- Սամիթը լվանալ, մանր կտրատել և լցնել լոլիկների վրա:
- Բանջարեղենը համեմել շաքարավազով և սև աղացած պղպեղով, աղ ցանել:
- Կծու պղպեղի սերմերը հեռացնել, բարակ շերտատել և ավելացնել լոլիկներին:
- Զանգվածին ավելացնել ճզմած սխտորը:
- Ամբողջին ավելացնել բուսայուղ, լավ խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը