Բաղադրիչներ
- Եգիպտացորենի ձավար – 1 բաժակ
- Կաթ – 2 բաժակ
- Ջուր – 1 բաժակ
- Խնձոր – 1-2 հատ
- Վանիլին – 12 գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Կարագ
Պատրաստման եղանակը
- Եգիպտացորենի ձավարը լվանալ հոսող ջրով:
- Ջուրը և կաթը միասին եռացնել:
- Լցնել եգիպտացորենի ձավարը և եփել միջին կրակի վրա մոտ 20 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով:
- Համեմել աղով և վանիլինով, վերջում ավելացնել քերած խնձորը, խառնել և վերցնել գազօջախից: Թողնել՝ շիլան թրմվի 20-30 րոպե:
- Մատուցելիս ավելացնել կարագ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը