Մեղրը եւ մածունը վիտամինների, հանքանյութերի եւ այլ օգտակար տարրերի սքանչելի աղբյուր են: Բացի այդ, մածունը հագեցնում եւ մաքրում է աղիները, մինչդեռ մեղրը լավ տրամադրություն է տալիս, բարելավում է ստամոքսի եւ սրտանոթային համակարգի աշխատանքը: Լիարժեք սննդի հետ համադրվելով` այդ մթերքները բարենպաստ են ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա: Սակայն մթերքների մնացած խմբերի սահմանափակման դեպքում սնունդը չհավասարակշռված է դառնում, ինչը կարող է բացասաբար ազդել առողջության եւ նյութափոխանակության վրա: Հետեւեք ձեր ինքնազգացողությանը, անբարենպաստ ախտանիշների ի հայտ գալու դեպքում անցեք սովորական խնայող սննդի:
Օր 1
Նախաճաշ. Թեյ, մեկ ճաշի գդալ մեղր՝ ընկույզի, կիտրոնի, չամիչի հավելմամբ:
Ճաշ. Ուտում ենք այն ամենը, ինչ ուտում ենք (առանց խժռելու):
Հետճաշիկ. Նարինջ կամ թուրինջ:
Ընթրիք. 1 տոկոս ճարպայնությամբ մածուն:
Օր 2
Նախաճաշ. Մեղրով թեյ:
Ճաշ, Լիարժեք:
Հետճաշիկ. Մածուն:
Ընթրիք. Մածուն:
Օր 3
Նախաճաշ. Մեղրով թեյ:
Ճաշ. Մածուն:
Հետճաշիկ. Մածուն:
Ընթրիք. Մածուն:
Օր 4
Նախաճաշ. Մեղրով թեյ:
Ճաշ. Մեղրով թեյ:
Հետճաշիկ. Մեղրով թեյ:
Ընթրիք. Մեղրով թեյ:
Օր 5
Նախաճաշ. Մածուն:
Ճաշ. Մածուն:
Հետճաշիկ. Մածուն:
Ընթրիք. Մածուն:
6-ից 10 օրերին կրկնում ենք ճաշացանկը հակառակ կարգով: