Մսով լցոնած լավաշ
Advertisement 1000 x 90

Մսով լցոնած լավաշ

Մատուցվում է՝ անմիջապես

Նախն. ժամանակ՝ 20 րոպե

Պատրաստման ժամանակ՝ 30 րոպե

Բաղադրիչներ

  • միս տավարի – 300գր
  • միս խոզի – 300գր
  • սոխ – 1 գլուխ
  • գազար – 200գր
  • սմբուկ – 300գր
  • կարտոֆիլ – 300գր
  • ձիթայուղ – 40մլ
  • լավաշ – 7 հատ
  • աղ
  • պղպեղ սև

Պատաստման եղանակ

Միսը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել թավայի մեջ առանց փակելու կափարիչը: Ավելացնել մանր կտրատված գազարը և սոխը, ապա կտրատված սմբուկը, համեմել աղ ու պղպեղով: Ամբողջը խառնել և թողնել շոգեխաշվի:

Առանձին տապակել մանր խորանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը:

Լավաշի մեկ հատը կտրատել ժապավենաձև, որպեսզի այդ ժապավեններով կապենք մյուս լավաշները: Լավաշի վրա լցնել պատրաստված լցոնը, ապա փաթաթել և կապել լավաշի ժապավենով:

Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե 160 աստիճանում: Ջեռոցից հանել խրթխրթան լավաշները և անմիջապես անցնել համտեսելուն: