Pets de Nonne. ֆրանսիական փոքրիկ և թեթև փքաբլիթներ
Advertisement 1000 x 90

Pets de Nonne. ֆրանսիական փոքրիկ և թեթև փքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 1 բաժակ
  2. Ձու – 4 հատ
  3. Կարագ – 100 գ
  4. Աղ – 1/4 թ/գ
  5. Ձեթ (ֆրիտյուրի համար) – 1 լ
  6. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  1. Հալեցնել կարագը 300 մլ եռացող ջրի մեջ:
  2. Հետո վերցնել կրակից, ավելացնել աղ և մաղած ալյուր: Խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  3. Մեկական ձու ավելացնել և ամեն անգամ լավ խառնել:
  4. Ձեթը տաքացնել մինչև 160-180 աստիճան՝ բարձր կաթսայի մեջ:
  5. Խմորը չափաբաժիններով (1 թ/գ-ի չափով) լցնել տաք ձեթի մեջ, տապակել մոտ 5 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով:
  6. Պատրաստի փքաբլիթները շարել թղթե անձեռոցիկի վրա:
  7. Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը