Բաղադրիչներ
- Բազուկ – 4 հատ
- Բուսական յուղ – 4 ճ/գ
- Գազար – 1 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Կարտոֆիլ – 4 հատ
- Մսի արգանակ – 600 մլ
- Կիտրոնի հյութ – 3 ճ/գ
- Ֆետա պանիր (գաղտնի բաղադրիչը) – 150 գ
- Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Բազուկը լվանալ, պատել ձիթայուղով և փաթաթել փայլաթիթեղով: Բազուկները 45 րոպե դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Գազարը մաքրել, լվանալ և խորանարդաձև կտրատել:
- Սոխը մաքրել և կտրատել:
- Տապակի մեջ տաքացնել մնացած յուղը և տապակել գազարը:
- Ավելացնել սոխը և տապակել 3 րոպե: Լցնել մսի արգանակը և եռացնել:
- Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել, ավելացնել արգանակին: Եփել 15 րոպե:
- Բազուկը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Ավելացնել արգանակին և հարել բլենդերով:
- Համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել կիտրոնի հյութ: Լցնել տարաների մեջ և յուրաքանչյուրի մեջ կտրատված ֆետա պանրի կտորներ ավելացնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը