Բաղադրիչներ
- Բանան – 4 հատ
- Կարագ – 60 մլ
- Ալյուր – 200 գ
- Սոդա – 1/2 թ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Ընկույզ – 100 գ
- Վանիլին
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Բանանը մաքրել, վերածել խյուսի, ավելացնել վանիլին:
- Առանձին խառնել չոր բաղադրիչները՝ շաքարավազ, ալյուր, սոդա, փխրեցուցիչ, աղ: Այնուհետև չոր բաղադրիչներին ավելացնել բանանային խյուսը և կարագը, խառնել:
- Զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ, թխել 50 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը