Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 150 գ
- Շաքարավազ – 140 գ
- Ձիթապտղի յուղ – 120 մլ
- Կաթ – 120 մլ
- Ձու – 1 հատ
- Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Մայրու ընկույզ – 50 գ
- Մեկ կիտրոնի կեղև
- Աղ – 1 պտղունց
- Հազրեվարդ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Կիտրոնի քերած կեղևը խառնել շաքարավազի և հազրեվարդի հետ: Թողնել 10 րոպե: Ավելացնել ձուն, ձիթապտղի յուղը և կաթը, կիտրոնի հյութը, խառնել: Ավելացնել փխրեցուցիչը և ալյուրը, կրկին խառնել:
- Ընկույզը տապակել կաթսայի մեջ աղով և ավելացնել խմորին:
- Տապակի մեջ լցնել խմորը և թխել 40 րոպե, 180С ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը