Բանջարեղենային աղցան՝ պեստո սոուսով
Advertisement 1000 x 90

Բանջարեղենային աղցան՝ պեստո սոուսով

Բաղադրիչներ

  1. Դդմիկ – 1 հատ
  2. Սմբուկ – 1 հատ
  3. Հազարի թերթիկներ
  4. Մայրու ընկույզ – 100 գ
  5. Չերի լոլիկ – 8 հատ
  6. Ավոկադո – 1 հատ
  7. Ռեհան
  8. Սպանախ – մի փունջ
  9. Բուսական յուղ – 4 ճ/գ
  10. Կիտրոնի հյութ
  11. Համեմունքներ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկները երկու մասի բաժանել:
  2. Դդմիկը և սմբուկը կտրատել, ավելացնել համեմունքներ և 10 րոպե տապակել բուսայուղով:
  3. Բանջարեղենին ավելացնել լոլիկները և եփել ևս 5 րոպե:
  4. Պեստո սոուս պատրաստելու համար սպանախը, ռեհանը, մայրու ընկույզները, կիտրոնի հյութը, բուսայուղը և համեմունքները հարել:
  5. Ավոկադոն մանրացնել, ավելացնել եփած բանջարեղենին, լցնել սոուսը և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը