Մեղրով թխվածքների սիրահարների համար. կեքս՝ սալորաչրով
Advertisement 1000 x 90

Մեղրով թխվածքների սիրահարների համար. կեքս՝ սալորաչրով

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 390 գ
  2. Սալորաչիր – 250 գ
  3. Ձու – 2 հատ
  4. Շաքարավազ – 1/2 ճ/գ
  5. Թունդ թեյ – 3/4 ճ/գ
  6. Մեղր – 300 գ
  7. Կարագ – 100 գ
  8. Սոդա – 1 թ/գ
  9. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  10. Դարչին – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Թունդ թեյ պատրաստել և թափել բաժակի 3/4-ը:
  2. Փափուկ կարագը խառնել մեղրի և շաքարավազի հետ, ավելացնել թեյը և հարել ձվերը:
  3. Ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը և դարչինը խառնել, վրան լցնել մեղրային խառնուրդը:
  4. Սալորաչիրը լվանալ, չորացնել, մանր կտրատել և ավելացնել խմորին:
  5. Խմորը լցնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ:
  6. Թխել 160 աստիճան ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը