Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 55 գ
- Շաքարավազ – 55 գ
- Աղ – 1/3 թ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Ձու – 2 հատ
- Ջեմ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը, աղը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը խառնել, ավելացնել ձվերը և հարել՝ մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
- Խմորը լցնել և հարթեցնել յուղաթղթով պատված տապակի մեջ:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 10 րոպե:
- Հանել պատրաստի թխվածքաբլիթը, ջեմ տարածել խմորի վրա և ռուլետ ձևավորել:
- Սառեցնել և զարդարել շոկոլադե ջնարակով կամ շաքարի փոշիով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը