Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- Կեֆիր – 1/2 բաժակ
- Լուծվող սուրճ – 3 թ/գ
- Ձու – 2 հատ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Կարագ – 100 գ
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Փխրեցուցիչ – 1 փաթեթ
- Սոդա (հանգցրած կիտրոնահյութով)
Կրեմի համար
- Շաքարավազ
- Թթվասեր
- Սուրճ
Պատրաստման եղանակը
- Կեֆիրին ավելացնել սուրճը, խառնել:
- Ձվերը և շաքարավազը հարել, ավելացնել սրճային զանգվածին, խառնել:
- Ստացված զանգվածին ավելացնել փափուկ կարագը, ալյուրը, փխրեցուցիչը, խառնել, ինչից հետո ավելացնել սոդան:
- Ամբողջը խառնել, լցնել կաղապարի մեջ և թխել:
- Կրեմի համար վերցնել հավասար քանակությամբ թթվասեր, շաքարավազ և սուրճ, հարել և զարդարել տորթը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը