Աղանդեր, որը կյանքում գոնե մեկ անգամ պետք է փորձել
Advertisement 1000 x 90

Աղանդեր, որը կյանքում գոնե մեկ անգամ պետք է փորձել

Բաղադրիչներ

  1. Ձու – 4 հատ
  2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  3. Կարագ – 125 գ
  4. Խաշխաշ (мак) – 1 բաժակ
  5. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
  6. Ալյուր – 1 բաժակ
  7. Ընկույզ կամ չամիչ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խաշխաշի սերմերը 5 րոպե եփել: Կափարիչը փակել, սերմերը պետք է ուռչեն:
  2. 20 րոպե անց խաշխաշի սերմերն անցկացնել մաղով:
  3. Առանձին տարայի մեջ հարել դեղնուցները՝ շաքարավազի և կարագի հետ:
  4. Ավելացնել խաշխաշը, ալյուրը և փխրեցուցիչը:
  5. Սպիտակուցները հարել, մինչև փրփրի, այնուհետև խառնել դեղնուցային զանգվածի հետ: Ըստ ցանկության՝ ավելացնել չամիչ:
  6. Ստացված զանգվածը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ: Վրան ընկույզ շաղ տալ:
  7. Թխել 30-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը