Արագ աղանդեր. շերտավոր խմորեղեն՝ դեղձով
Advertisement 1000 x 90

Արագ աղանդեր. շերտավոր խմորեղեն՝ դեղձով

Բաղադրիչներ

  1. Պատրաստի շերտավոր խմոր – 450 գ
  2. Դեղձ – 1 կգ
  3. Կարագ – 50 գ
  4. Շաքարավազ – 60 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Դեղձը լվանալ և շերտատել:
  2. Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճան:
  3. Կարագ հալեցնել, խառնել 1 ճ/գ շաքարավազի հետ: Ստացված խառնուրդը քսել խմորի կեսի վրա, փակել մնացած մասով և գրտնակել:
  4. Խորանարդաձև կտրատել: Յուրաքանչյուրի վրա շրջանաձև շարել դեղձի շերտերը:
  5. Լցնել մնացած շաքարավազը և զգուշորեն դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա:
  6. Թխել 20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը