Անուշաբույր թխվածքաբլիթներ «Սուրճը՝ կաթով»
Advertisement 1000 x 90

Անուշաբույր թխվածքաբլիթներ «Սուրճը՝ կաթով»

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 300 գ
  2. Ձու – 2 հատ
  3. Կարագ – 100 գ
  4. Շաքարավազ – 150 գ
  5. Լուծվող սուրճ – 3 թ/գ
  6. Կաթ – 50 մլ
  7. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթը տաքացնել, ավելացնել սուրճը, խառնել: Կարագը և շաքարավազը խառնել, ավելացնել ձվերը, կրկին խառնել: Լցնել կաթով սուրճը, խառնել:
  2. Զանգվածին ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, շատ պինդ խմոր հունցել:
  3. Տապակը պատել յուղով կամ յուղաթղթով: Խմորից գնդեր ձևավորել և շարել տապակին:
  4. Թխել 10-15 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը