Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 300 գ
- Ձու – 2 հատ
- Կարագ – 100 գ
- Շաքարավազ – 150 գ
- Լուծվող սուրճ – 3 թ/գ
- Կաթ – 50 մլ
- Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Կաթը տաքացնել, ավելացնել սուրճը, խառնել: Կարագը և շաքարավազը խառնել, ավելացնել ձվերը, կրկին խառնել: Լցնել կաթով սուրճը, խառնել:
- Զանգվածին ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, շատ պինդ խմոր հունցել:
- Տապակը պատել յուղով կամ յուղաթղթով: Խմորից գնդեր ձևավորել և շարել տապակին:
- Թխել 10-15 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը