Կաղամբը և բազուկը՝ մարինացված վրացական բաղադրատոմսով
Advertisement 1000 x 90

Կաղամբը և բազուկը՝ մարինացված վրացական բաղադրատոմսով

Բաղադրիչներ

  1. Կաղամբ – 1.5 գլուխ
  2. Բազուկ – 1 հատ
  3. Սխտոր – 0.5 պճեղ
  4. Կծու պղպեղ
  5. Սամիթ – 1-2 փունջ

Աղաջրի համար՝

  1. Աղ – 60 գ
  2. Շաքարավազ – 90 գ
  3. Ջուր – 1.5 լ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաղամբը խոշոր կտորների կտրել: Բազուկը մանր շերտատել:
  2. Կաղամբը դնել տարայի մեջ: Ավելացնել սամիթը, կծու պղպեղը, սխտորը և բազուկը:
  3. Պատրաստել աղաջուրը. ջրին ավելացնել շաքարավազը և աղը, խառնել և լցնել կաղամբի վրա: Կաղամբը ծածկել ափսեով և վրան ծանր իր դնել: Երեք շաբաթ դնել սառը տեղում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը