Խնձորով իռլանդական կարկանդակ
Advertisement 1000 x 90

Խնձորով իռլանդական կարկանդակ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 3 բաժակ
  2. Սառը կարագ – 180 գ
  3. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
  4. Կանաչ խնձոր – 4 հատ
  5. Ձու – 2 հատ
  6. Կաթ – 3/4 բաժակ
  7. Շաքարավազ – 2 թ/գ
  8. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ
  9. Աղ – 1/8 թ/գ
  10. Աղացած մեխակ – 1/4 թ/գ
  11. Մշկընկույզ – 1/4 թ/գ

Օշարակի համար՝

  1. Ձվի դեղնուց – 6 հատ
  2. Շաքարավազ – 6 ճ/գ
  3. Կաթ – 1.5 բաժակ
  4. Վանիլին – 1.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ջեռոցը նախապես տաքացնել 190 աստիճան:
  2. Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչ, աղ, մեխակ, մշկընկույզ:
  3. Կարագը մանրացնել ալյուրի հետ: Ավելացնել շաքարավազ և խառնել:
  4. Խնձորը մաքրել, կտրատել և ավելացնել ալյուրին:
  5. Առանձին ամանի մեջ հարել ձվերը և կաթը, ավելացնել հիմնական զանգվածին: Խառնել և ստանալ միասեռ զանգված:
  6. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ, վրան շաքարավազ շաղ տալ և թխել 45 րոպե:
  7. Մատուցել վանիլային օշարակով, որի պատրաստման համար կաթը հասցնել եռման: Դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել մոտ 3 րոպե: Այնուհետև դեղնուցներին աստիճանաբար ավելացնել կաթը: Ստացված զանգվածը դնել կրակին և եփել մոտ 5 րոպե: Վերջում ավելացնել վանիլին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը