Բաղադրիչներ
- Չորացրած սպիտակ սունկ – 30 գ
- Նեխուր – 150 գ
- Գազար – 100 գ
- Ոսպ – 200 գ
- Կարտոֆիլ – 100 գ
- Ձիթայուղ
- Սոխ – 1 հատ
- Պրաս – 50 գ
- Սխտոր – 2 պճեղ
- Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Սունկը թրջել սառը ջրի մեջ 12-24 ժամ:
- Բանջարեղենը մաքրել և կտրատել:
- Բանջարեղենը լցնել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել, հասցնել եռման, լցնել եռացրած ոսպը և սպիտակ սունկը, համեմել աղով և պղպեղով և եփել մոտ մեկ ժամ՝ ծածկած կափարիչով:
- Պատրաստի ապուրին ավելացնել ձիթայուղ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը