Հանրահայտ վրացական «լոբիոն»՝ պատրաստված գյուղական բաղադրատոմսով
Advertisement 1000 x 90

Հանրահայտ վրացական «լոբիոն»՝ պատրաստված գյուղական բաղադրատոմսով

Բաղադրիչներ

  1. Թարմ համեմ – 10 գ
  2. Սոխ – 1/2 հատ
  3. Կանաչ լոբի – 400 գ
  4. Ընկույզ – 100 գ
  5. Արևածաղկի ձեթ – 1 ճ/գ
  6. Չոր աջիկա – 1 պտղունց
  7. Խմելի-սունելի – 1 պտղունց
  8. Կանաչ ռեհան – 10 գ
  9. Կարմիր ռեհան – 10 գ
  10. Սխտոր – 1 ատամիկ
  11. Գինու քացախ – 1 թ/գ
  12. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Կանաչ լոբին մեծ-մեծ կտրատել և եփել: Լոբին եփված կլինի եռալուց հետո 20 րոպեների ընթացքում: Թողնել՝ սառչի:
  2. Սոխը մանր կտրատել և տապակել արևածակի ձեթով՝ մի փոքր ջուր ավելացնելով:
  3. Ընկույզը երկու անգամ անցկացնել մսաղացով, որից հետո խառնել սոխի հետ, ավելացնել մանր կտրատված կանաչին, մանրացրած սխտորը, աջիկան և խմելի-սունելին, լցնել գինու քացախը, և այդ ամենը լավ խառնել լոբու հետ: Ցանկության դեպքում մի փոքր աղ ավելացնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը