Բաղադրիչներ
- Բրինձ – 100 գ
- Բլղուր – 100 գ
- Լոլիկ – 2 հատ
- Կանաչ սոխ – 1 կապ
- Անանուխ – 2 ճյուղ
- Կարմիր պղպեղ – 1 հատ
- Կանաչ պղպեղ – 1 հատ
- Ձիթապտղի յուղ
- Կիտրոնի հյութ
Պատրաստման եղանակը
- Բրինձը և բլղուրը եփել, սառեցնել: Լոլիկները շերտատել:
- Կանաչ սոխի ցողունները և անանուխի տերևները մանր կտրատել: Կարմիր և կանաչ պղպեղների կորիզները հեռացնել, խորանարդաձև կտրատել:
- Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել ձիթայուղ և ցողել կիտրոնի հյուղով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը