Բաղադրիչներ
հավի փափկամիս -300 գր
վարունգ – 150գր
ոլոռ կանաչ պահածոյացված – 150գր
թթվասեր – 150գր
սամիթ – 100գր
աղ – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Հավի փափկամիսը լվանալ և խաշել:
Պատրաստի փափկամիսը թողնել սառչի, ապա կտրատել խորանարդիկներով:
Առանձին ամանի մեջ խառնել կտրատված վարունգը, ձաձկամիսը, սամիթն ու պահածոյացված կանաչ ոլոռը:
Ապա ավելացնել թթվասերն ու աղը և խառնել և թողնել մոտ 15 րոպե և ապա մատուցել:
Այս աղցանի համը ավելի ընդգծելու համար կարող եք ավելացնել կտրատած արքայախնձոր և ընկույզ: