Ամանորյա տորթ՝ «Բալը՝ ձյան մեջ». խոհարարության գլուխգործոց
Advertisement 1000 x 90

Ամանորյա տորթ՝ «Բալը՝ ձյան մեջ». խոհարարության գլուխգործոց

Տորթերի տորթը: «Բալը՝ ձյան մեջ» տորթը դուր կգա բոլորին:

Բաղադրիչներ

Թթվասեր – 200 գ + 600 գ (խմոր + կրեմ)

Կարագ – 200 գ

Ալյուր – 3 բաժակ

Բալ – 600 գ

Շաքարի փոշի – 120 գ (կրեմ)

Վանիլին

Սոդա – 1 թ/գ

Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի (միջուկ)

Խնձորի քացախ – 0.5 թ/գ

Կոկոսի քերուկ – 50 գ (ձևավորման համար)

Ցանկալի է, որպեսզի ամեն ինչ լինի սենյակային ջերմաստիճանի:

Պատրաստման եղանակը

Խառնել կարագը թթվասերի հետ՝ աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը, հանգցրած սոդան: Խմորը ստացվում է փափուկ և առաձգական: Դնել այն սառցարանում 2 ժամ՝ նախօրոք ծածկելով սննդային թաղանթով:

Այդ ընթացքում պատրաստել բալային միջուկը: Եթե բալը սառեցրած է, ապա անպայման պետք է քամել հյութից: Կարելի է օգտագործել բալի մուրաբա:

Խմորը բաժանել 16 մասերի:

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru

Յուրաքանչյուր մասը գրտնակել, կենտրոնով բալ շարել, շաքարավազ շաղ տալ և ամուր կպցնել ծայրերը:

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru-1

Շրջանաձև տեղադրել կաղապարի մեջ՝ լրացնելով հատակը:

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru-2

Թխել 4 նույնատիպ շերտեր՝ նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մոտ 20 րոպե:

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru-3

Դրանք պետք է լավ սառեցնել: Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ, պատել յուրաքանչյուր շերտը:

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru-4

Թողնել 30 րոպե հանգստանալու համար, որից հետո դնել սառնարանը (ամբողջ գիշեր):

tort_vishnya_v_snegu_vsem_tortam_tort_eto_shedevr_desertov__nashakuhnia_ru-5

Ձևավորել տորթը կոկոսի քերուկով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը