Ինչպես մարինացնել սալորը
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես մարինացնել սալորը

Բաղադրիչներ

  1. Պինդ սալոր – այնքան, որ գրավեն ամբողջ բանկան
  2. Շաքարավազ – 70 գ
  3. Քացախ (9%) – 40 գ
  4. Հոտավետ պղպեղ – 5 հատ
  5. Մեխակ – 5 հատ
  6. Դարչին – 0.5 փայտիկ
  7. Դափնու տերև – 1-2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մեկ լիտր բանկան ամբողջությամբ լցնել սալորով: Մինչև բանկայի եզրը լցնել ջրով:
  2. Բանկայից ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել քացախ և շաքարավազ: Եռացնել մի քանի րոպե:
  3. Սալորով բանկայի մեջ ավելացնել դարչին, պղպեղ, մեխակ և դափնու տերև: Վրան լցնել մարինադը, ստերիլացնել բանկան 7 րոպե և փակել:
  4. Բնական շրջել և թողնել, որ սառչի: 2-3 շաբաթ անց մարինացված սալորը կարելի է օգտագործել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը