Հավի միսը՝ վրացական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Հավի միսը՝ վրացական ձևով

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 1 թ/գ
  2. Կանաչ սոխ – 2 փունջ
  3. Սխտոր – 2 ատամիկ
  4. Ձու – 2 հատ
  5. Հավի փափկամիս – 1 հատ
  6. Սոխ – 1 հատ
  7. Ջուր – 150 մլ
  8. Աղ՝ ըստ ճաշակի
  9. Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի փափկամիսը բարակ շերտատել:
  2. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, կանաչ սոխը մանրացնել:
  3. Տապակել հավի միսը՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը, հետո ավելացնել սոխը:
  4. Տապակել մի քանի րոպե, հետո ավելացնել ալյուրը:
  5. 3-4 րոպե անց լցնել ջուրը: Հասցնել եռման, աղ և պղպեղ ցանել:
  6. Դրանից հետո ավելացնել ձվի դեղնուցները:
  7. Արագ խառնել և սպասել՝ մինչև սոուսի պնդանալը: Վերցնել կրակից և անմիջապես մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը