Շատ օրիգինալ կարկանդակներ՝ պատրաստված թրթնջուկով
Advertisement 1000 x 90

Շատ օրիգինալ կարկանդակներ՝ պատրաստված թրթնջուկով

Բաղադրիչներ

  1. Կեֆիր կամ մածուն – 200 մլ
  2. Ձու – 1 հատ
  3. Կարագ – 25 գ
  4. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
  5. Չոր դրոժ – 1 թ/գ
  6. Աղ – 1 պտղունց
  7. Ալյուր – 400 գ
  8. Թրթնջուկ – 500 գ
  9. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
  10. Բուսայուղ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Կեֆիրը մի փոքր տաքացնել: Ավելացնել շաքարավազ, աղ:
  2. Կարագը հալեցնել:
  3. Կեֆիրի մեջ ավելացնել ձուն և կարագը: Խառնել: Ավելացնել ալյուրը և դրոժը: Խմոր հունցել:
  4. Թողնել խմորը 1.5 ժամ՝ հասունանալու համար:
  5. Միջուկի համար թրթնջուկը լվանալ և մանր կտրատել: Վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել մի փոքր, հետո ջուրը թափել, թրթնջուկը լավ քամել և հեռացնել ավելորդ հեղուկը:
  6. Խմորի հասունանալուց հետո այն բաժանել ոչ մեծ մասերի:
  7. Յուրաքանչյուր մասը բլիթաձև գրտնակել, կենտրոնում թրթնջուկ դնել, վրան շաքարավազ լցնել:
  8. Ձևավորել կարկանդակներ և բուսայուղով տապակել թավայի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը