Հիշենք մանկությունը. աքլորիկներ՝ փայտիկի վրա
Advertisement 1000 x 90

Հիշենք մանկությունը. աքլորիկներ՝ փայտիկի վրա

Բաղադրիչները՝ միայն բնական, և ոչ մի «E»

  1. Ջուր – 6-9 ճ/գ
  2. Շաքարավազ – 9 ճ/գ
  3. Կիտրոնաթթու – 1 պտղունց
  4. Բուսայուղ՝ կաղապարին քսելու համար
  5. Փայտիկներ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել շաքարավազը և կիտրոնաթթուն: Դնել ցածր կրակի վրա:
  2. Եփել՝ դանդաղ խառնելով: Խառնուրդը հասցնել կարամելի գույնի և վերցնել կրակից:
  3. Կարամելային զանգվածի պատրաստ լինելը կարելի է ստուգել, եթե այն կաթեցնեք ջրի մեջ: Եթե կաթիլը պնդացավ, ուրեմն պատրաստ է:
  4. Կաղապարներին բուսայուղ քսել և լցնել տաք օշարակը: Մի քանի վայրկյան անց տեղավորել փայտիկները և դնել սառը տեղ: Մոտ 1 ժամ անց աքլորիկները պատրաստ են:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը