Աղցան «Սուշի»
Բաղադրիչներ
- Կարմիր ձուկ – 300 գ
- Բրինձ – 300 գ
- Թարմ վարունգ – 2 հատ
- Գազար – 1 հատ
- Ձու – 4 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Կանաչ սոխ և սամիթ – 1 պտղունց
- Մայոնեզ և սոուս վասաբի՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խառնել մայոնեզը և վասաբին: Ստացված զանգվածով պետք է պատել աղցանի շերտերը:
- Եփել բրինձը սուշիի համար: Բրնձի և ջրի հարաբերությունը՝ 2-ը՝ 3-ի: Եփել մոտ 7 րոպե:
- Երբ ջուրը եռա, իջեցնել կրակը նվազագույնի և եփել ևս 15 րոպե:
- Վերցնել բրինձը կրակից և թողնել 30 րոպե:
- Եփել ձուն և գազարը: Քերել քերիչով:
- Ձվին ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխը և մայոնեզի և վասաբիի խառնուրդը:
- Ձկան ֆիլեն շերտատել ձողիկներով, իսկ վարունգը՝ խորանարդաձև: Մանրացնել սոխը և սամիթը:
- Աղցանը հավաքել շերտերով: Շերտերը պատել մայոնեզի և վասաբիի զանգվածով:
- Շերտերի հերթականությունն այսպիսին է. բրինձ, քերած սոխ, վարունգ, կարմիր ձուկ, կանաչի, ձվային խառնուրդ, գազար, նորից կարմիր ձուկ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը