Ամառային թեթև ուտեստ՝ սմբուկով
Advertisement 1000 x 90

Ամառային թեթև ուտեստ՝ սմբուկով

Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 500 գ
  2. Լոլիկ – 350 գ
  3. Պանիր – 100 գ
  4. Սխտոր – 3 ատամիկ
  5. Աղ, սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկները կլոր շերտատել:
  2. Աղ ցանել և 30 րոպե թողնել: Այնուհետև սառը ջրով լվանալ:
  3. Լոլիկները շերտատել:
  4. Սխտորը ծեծել:
  5. Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով:
  6. Սմբուկները շարել տապակի մեջ, յուրաքանչյուրի վրա սխտոր լցնել:
  7. Այնուհետև վրան դնել լոլիկի շերտ, աղ և պղպեղ ցանել:
  8. Ավելացնել քերած պանիրը և 35 րոպե դնել 180 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը