Բաղադրիչներ
- Դառը շոկոլադ – 300 գ
- Կակաո – 1 ճ/գ
- Կաթ – 1/4 բաժակ
- Կարագ – 200 գ
- Շաքարավազ – 1 ¼ բաժակ
- Ձու – 4 հատ
- Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
- Ալյուր – 1 ¼ բաժակ
- Ընկույզ – 1 բաժակ
- Չամիչ – 1/3 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ լցնել կտորների բաժանած շոկոլադը, ավելացնել կաթ և կակաո, ինչից հետո դնել ցածր կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ հալեցնել շոկոլադը:
- Բլենդերում հարել կարագը, ձուն, շաքարավազը և ալյուրը, ինչից հետո ստացված զանգվածը վրա ավելացնել հալեցրած շոկոլադը:
- Ստացված խմորը լավ խառնել և ավելացնել ընկույզն ու չամիչը: Թխման տապակը յուղապատել, լցնել շոկոլադային խմորը և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը