Շոկոլադե կեքսի լավագույն բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Շոկոլադե կեքսի լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  1. Դառը շոկոլադ – 300 գ
  2. Կակաո – 1 ճ/գ
  3. Կաթ – 1/4 բաժակ
  4. Կարագ – 200 գ
  5. Շաքարավազ – 1 ¼ բաժակ
  6. Ձու – 4 հատ
  7. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
  8. Ալյուր – 1 ¼ բաժակ
  9. Ընկույզ – 1 բաժակ
  10. Չամիչ – 1/3 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ լցնել կտորների բաժանած շոկոլադը, ավելացնել կաթ և կակաո, ինչից հետո դնել ցածր կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ հալեցնել շոկոլադը:
  2. Բլենդերում հարել կարագը, ձուն, շաքարավազը և ալյուրը, ինչից հետո ստացված զանգվածը վրա ավելացնել հալեցրած շոկոլադը:
  3. Ստացված խմորը լավ խառնել և ավելացնել ընկույզն ու չամիչը: Թխման տապակը յուղապատել, լցնել շոկոլադային խմորը և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը