«Շքմերուլի». հիասքանչ վրացական ուտեստ՝ ընկերների համար
Advertisement 1000 x 90

«Շքմերուլի». հիասքանչ վրացական ուտեստ՝ ընկերների համար

Բաղադրիչներ

  1. Հավ – 1 կգ
  2. Սխտոր – 1 մեծ գլուխ
  3. Սերուցք (10 %) – 350 մլ
  4. Կարգ – 50-60 գ
  5. Կծու պղպեղ կամ աջիկա
  6. Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավը աղ անել և աջիկա կամ կծու պղպեղ քսել:
  2. Հավը մեջքի մասով դեպի ներքև դնել լավ տաքացրած տապակի մեջ և տապակել մինչև կարմիր կեղև ստանալը, հետո շրջել, վրան ծանրություն դնել, տապակել:
  3. Ստուգել, որ ոչինչ չայրվի, իջեցնել կրակը միջինի: Յուրաքանչյուր 8-12 րոպեն մեկ շրջել:
  4. Պատրաստի հավը դնել թասի մեջ, իսկ յուղի մեջ, որում այն տապակվել է, դնել սխտոր, մի փոքր տապակել, հետո լցնել սերուցքը, հասցնել եռման, եփել 3 րոպե, մեջը դնել հավը և պատրաստել ջեռոցում մոտ 5-7 րոպե:
  5. Մատուցել հենց այն տապակով, որի մեջ պատրաստվել է Շքմերուլին:
  6. Վրան լցնել մանր կտրատված կանաչի և նռան հատիկներ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը