Ձուկը՝ լավաշով
Advertisement 1000 x 90

Ձուկը՝ լավաշով

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Ձուկ – 2 հատ

Կարագ – 100 գրամ

Սամիթ – 0.5 փունջ

Լավաշ – 2 հատ

Ձեթ – 2 ճաշի գդալ

Աղ, սև պղպեղ, կարմիր աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Լավ լվացած ձկները կտրել ողնաշարից այնպես, որ կտորները ամբողջովին չառանձնանան իրարից:

Վրան ու մեջը աղ, սև ու կարմիր պղպեղով համեմել: Վերջում ձեռքով ողջ ձուկը պատել ձեթով եւ թողնել մի կողմում, որ համեմունքները ներծծվեն:

Այնուհետև կարագը կտրատել ու սամիթի ճյուղերի հետ (կարելի է տարբեր կանաչիներ համեմ օգտագործել, թարխուն կամ էլ բոլորն իրար հետ), տեղադրել ձկան փորի մեջ:

Ձկան ճեղքերի մեջ նույնպես դնել կարագի կտորներ: Վերցնել սառը թավան, վրան փռել լավաշը, մեջը դնել ձուկը և փաթաթել: Այդպես նաև մյուսը:

Դնել ջեռոցը և եփել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 30-40 րոպե:

Հանել և մատուցել տաք վիճակում:

Բարի ախորժակ: