Նիհարելու ժամանակ որոշ սխալներ կարող են խանգարել մարդուն հասնել ցանկալի քաշի, կարծում է սննդաբան Նենսի Դեհրան (Հնդկաստան):
Շատ մարդիկ, ովքեր սննդակարգի ընթացքում աղցաններ են ուտում որպես հիմնական սնունդ, մոռանում են, թե որքան կալորիական է այն, ասում է մասնագետ։ Նա խորհուրդ է տալիս ուշադիր հետեւել սննդի մեջ ձեթի եւ այլ բաղադրիչների քանակին։ Մեկ այլ սխալ Դեհրան նշում է 1-2 գդալ փորձելը։
«Նույնիսկ ամենափոքր քանակությունը, օրինակ ՝ սոուսով մակարոնը, կարող է պարունակել 80-120 կկալ։ Ես չեմ ասում, որ դուք պետք է ամբողջությամբ հրաժարվեք սովորական ճաշի մեկ- երկու կտորից, բայց այս չհաշված կալորիաները կարող են ի չիք դարձնել ձեր ջանքերը»,- ասում է մասնագետը։
Բացի այդ, նա զգուշացնում է դիետայի ընթացքում մրգերի չափից շատ օգտագործումը։
Նրա խոսքով՝ շարժման բացակայությունը եւ կարող է կանխել նպատակին հասնելը։
Դեհրան խորհուրդ է տալիս հնարավորինս շատ շարժվել նույնիսկ տանը: Դեհրան նաեւ կոչ է անում ուտել դանդաղ եւ զգույշ՝ չշեղվելով հեռուստացույցի, հեռախոսի վրա։ Նա նաեւ խորհուրդ է տալիս ընտրել հավասարակշռված դիետա՝ բավարար չափով մանրաթելերով եւ ճարպերով։